Muslimske ledere fordømmer terroren

 
Foto: Claudio Castello
Norske muslimske ledere er i sjokk etter terroren som rammet Pakistan i går. Både imamen i Islamic Cultural Center og Islamsk Råd Norge fordømmer terroren. 

− Vi har vært vitne til en grusom handling utført av terrorister mot en skole i Peshawar i Pakistan, skriver ICC i en pressmelding.

132 elever og ni ansatte ved en skole i Peshawar ble drept av Taliban-opprørere dagen i forveien, skriver VG.

Ifølge avisen stormet væpnede menn kledd i militæruniformer skolen i den nordvestlige byen Peshawar og gikk fra rom til rom mens de skjøt og drepte barn. Til sammen ble 141 mennesker drept og 125 såret. Pakistansk Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. 

− Jeg er i sjokk og har ikke ord til å beskrive denne grusomme handlingen. Vi alle er i sorg, sier Imam Hamid Ali Farooq (32) ved ICC, som holder til på Grønland i Oslo.

Imam Hamid Ali Farooq ved ICC.
Foto : Pressebilde
− Mot islams lære
Drap på sivile og uskyldige har ingen plass i islam, understreker imamen. ICC fordømmer også terrorhandlingen i Sydney.

− Dette barbariske angrepet er noe av det verste som har skjedd mot barn, mot menneskeheten i nyere tid. Dette har ingen ting med muslimer eller islam å gjøre. Å drepe barn og uskyldige kan aldri forsvares i islams navn. En muslim kan aldri begå en så grotesk handling, sier imam Farooq.

Han refererer til vers 32, kapittel 5 i Koranen:

− Den som dreper en uskyldig, dreper hele menneskeheten. (5:32). Som far til tre barn, går mine tanker, følelser og bønner til de drepte og deres familie. Vi i Norge opplever dette som ekstra tungt, da dette angrepet minner oss om 22. juli på Utøya.

Methab Afsar er generalsekretær i Islamsk Råd Norge. IRN fordømmer terrorangrepet i Pakistan i går.
Foto : Claudio Castello
− Alle må stå imot

Også Islamsk Råd Norge (IRN) fordømmer terroren.

− Det mest sårbare vi har, er barn, og et angrep på skoler og utdanningsintitusjoner viser terrorens sanne ansikt. Det er en ekstrem brutalitet som vi alle må stå imot, heter det i en pressemelding fra IRN.
 
Vår bønn og våre tanker går til de drepte og deres pårørende som er rammet av terrorhandlingen, skriver organisasjonen.