Hevder muslimer vil ødelegge den norske julen

Frykten for brennende juletrær misbrukes av høyreekstreme til å skape mer fiendtlighet mot muslimer i Norge (Foto: Illustrasjon).
Foto: flickr.com
Blant islamfiendtlige hatgrupper på nettet spres det frykt for at muslimer skal tenne på juletrær for å ødelegge høytiden for nordmenn, melder TV2.

Juletresabotasje er det siste på nettstedet SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge), etter at juletreet i Sandefjord brant ned forrige lørdag.

– Julen er ikke lenger hellig i landet vårt med muslimer her! Selv om saken ikke er avklart er det jo nok tilfeller på at muslimer hater julen, skriver en av støttespillerne til SIAN.

Sandefjord politistasjon avkrefter overfor TV 2 at det er mistanke om at muslimer står bak nedbrenningen av juletreet. Samtidig stopper ikke dette påstandene om at muslimer vil ødelegge julen.

– Snakker om å brenne moskéer
Redaktøren av nettstedet «Vepsen», Tor Bach. sier til TV 2 at hatefulle og truende ytringer mot grupper som jøder, muslimer og homofile er farlige, fordi det kan føre til vold.

– Når folk begynner å snakke om voldsbruk og om å brenne moskeer, så skal vi ta det på alvor. Utpeking av syndebukker er historisk sett farlig.

Vepsen-redaktøren mener terskelen for å anmelde hatefulle ytringer må senkes.

– Vi skal ikke stoppe alt. Vi har ytringsfrihet her i landet, men de verste, de mest rabiate, de mest hatefulle og voldsfremmende ytringer, de stopper vi, sier han til TV2.

Linken til illustrasjonsbildet