Politiet gjenopptar etterforskning etter innrømmelse fra Sian-leder

ISLAMFIENDTLIG: Lars Thorsen er leder av den islamfiendtlige organisasjonen SIAN. På t-skjorten hans står det "Muhammed was a terrorist" (Muhammed var en terrorist).
Foto: SIAN
Sian-leder Lars Thorsen (bildet) sier han var med på å henge opp banneret med teksten «Oslo jihadsenter» på Islam Nets lokaler i Oslo. Nå gjenopptar politiet saken.

Banneret ble oppdaget og anmeldt i vår, men politiet henla saken i oktober.

Nå gjenopptar politiet etterforskningen etter at Sian-lederen i et intervju med Vårt Land innrømmer at han var med på å henge opp banneret, skriver avisen.

– Ja, det var oss. Jeg husker ikke hvor mange vi var, vi var to eller tre personer fra Sian. Jeg var med. Vi gjorde det tidlig på morgenen, jeg tror det var søndag 2. mai, sier Sian-leder Lars Thorsen.

Allerede i vår innrømmet Thorsen langt på vei innrømte at det var han som sto bak. Også det i et intervju med Vårt Land. Den islamfiendtlige organisasjonen la også ut en nettsak på sin egen hjemmeside om banneret.

Thorsen mener banneret er en politisk ytring og at Sian ikke har gjort noe ulovlig. Politiadvokat Marianne Aune er uenig og sier banneret kan bli klassifisert som hatkrim.

– Rent objektivt er det snakk om skadeverk. Med bakgrunn i motivet på banneret er saken etterforsket som hatkriminalitet, som er høyt prioritert av politiet, sier hun til avisen.