Ansettelsen av nytt likestillings- og diskrimineringsombud utsatt igjen

Ansettelsen av nytt likestillings- og diskrimineringsombud stanset brått opp etter regjeringsskifte. like etter at Anette Trettebergstuen tok over som kulturminister
Foto: Katrina Svarca
Arbeidet med å ansette et nytt likestillings- og diskrimineringsombud stanset brått opp etter regjeringsskiftet, og søknadsfristen ble utsatt i tre uker.
21Shares

Det skjedde etter en nærmere to måneder lang rekrutteringsprosess som involverte kulturdepartementets øverste ledelse, en hodejeger, ledelsen i likestillingsetaten og flere kandidater, skriver Aftenposten.

Noen av kandidatene ble kalt inn til finaleintervju med departementet, og én av dem skulle stille på intervju 20. oktober, men kom aldri så langt.

Den 15. oktober, dagen etter at Anette Trettebergstuen (Ap) tok over som kulturminister etter Abid Raja (V), blir ansettelsesprosessen brått utsatt.

Det skjedde etter et møte mellom administrasjonen og statsråden. Trettebergstuen sier til Aftenposten at administrasjonen «anbefalte å utsette fristen, noe som jeg syntes var greit».

Søknadsfristen var i utgangspunktet 2. september. Deretter ble fristen utvidet til 21. september, før den nylig ble utsatt til 7. november.

Tidligere stortingsrepresentant Petter Eide (SV) er en av søkerne. Han reagerer på at intervjuet «plutselig ble stanset uten at jeg vet noe om hvorfor».

– Jeg fikk ingen forklaring. Jeg fikk også beskjed om at jeg var ute av finaleheatet uten noen forklaring, sier Eide. Han valgte å opprettholde søknaden, sier han.