Verdens oppmerksomhet på norske muslimer

Støtter muslimene: det jødiske samfunnet i Oslo mener filmen "Innocence of Muslims" har gått for langt.
Foto: Grzegorz Wysocki
Hassan Raja, Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad og Ali Chishti har sammen med flere andre unge muslimer tatt initiativ til en samling utenfor synagogen i Oslo på lørdag. Nå får saken stor oppmerksomhet i internasjonale medier.
0Shares

Saken om de unge muslimene som vil slå ring rundt synagogen i Oslo har spredd seg over hele verden. I dag tidlig var det den tredje mest leste saken i storavisa The Washington Post.

I arrangementet de har kalt «Fredens ring» vil de unge muslimene lørdag kveld slå ring om synagogen i Oslo (bildet). 

Russiske RT har tatt kontakt for intervju. CNN og BBC skal dekke arrangementet på lørdag live. Fox News, pakistanske The Dawn, egyptiske Al-Nahar, Washington Times, samt en rekke jødiske medier på både fransk, engelsk og spansk har skrevet om arrangementet. 

– Vi hadde aldri trodd at det skulle bli en så stor sak. Vi har fått veldig mye støtte og positiv respons. Det er godt å se at folk synes det vi gjør er riktig, sa initiativtaker Zeeshan Abdullah til Dagbladet

Ut mot jødehat
Terroristen Amedy Coulibaly som tok flere gisler på en koscherbutikk under terroren i Paris støttet terrorgruppen IS. Også den antatte København-terroristen Omar El-Hussein skal ha hatt ekstreme holdninger

– Her er det veldig viktig at det ikke er en viss gruppe muslimer som får snakke på vegne av alle, så de får definisjonsmakten. Det er viktig å vise at vi tar avstand fra det hatet jøder møter til daglig, sa initiativtaker Hajrah Arshad til Dagbladet.