– Asylpolitikken er problemet, ikke Anundsen

 
Foto: Monica Løvdahl
Lederen i Miljøpartiet De Grønne (MDG), Rasmus Hansson, sier til Bergens Tidende at han ikke ser noe grunnlag for å støtte et mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen.
0Shares

Hansson (bildet), som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité for Miljøpartiet De Grønne, oppgir at komitéen skal følge godt med på om det kommer noen nye opplysninger i saken i løpet av de neste dagene.

– I denne saken er det først og fremst norsk asylpolitikk som fortjener mistillit, ikke Anundsen. Justisministeren fører dessverre den politikken som har flertall i Stortinget, sier Hansson til Bergens Tidende.

Returstyrt politikk
Hovedproblemet med norsk asylpolitikk er at den er styrt etter samlede måltall for antall returer, ikke humanitære forpliktelser eller hensynet til barnets beste, skriver mdg.no.

– Alle partiene på Stortinget, bortsett fra De Grønne og SV, stemte for å øke måltallene for tvangsreturer for 2014, noe som nødvendigvis fører til at også flere lengeværende barn sendes ut, med mindre disse skjermes direkte. En slik skjerming har aldri funnet sted, sier Hansson til nettstedet.

– I kontrollhøringen som ble holdt i Stortinget i februar, ble det tydelig at det skjedde en politikkendring i 2010 som førte til stadig mer fokus på måltall for antall tvangsreturer, som er noe av grunnen til at humanitære forpliktelser og barnets beste blir satt i annen rekke så alt for ofte, legger han til.