Gisler tatt, og et titalls drept i Tunisia

Tunisiske sikkerhetsstyrker omringer nasjonalmuséet i hovedstaden Tunis, etter at væpnede menn tidligere i ettermiddag angrep bygget og holdt gisler. Også nasjonalforsamlingen er angrepet.
Foto: Skjermdump/aljazeera.com
Tunisiske myndigheter bekrefter at åtte personer er drept i hovedstaden Tunis i dag av en gruppe væpnede menn.

Gruppen med de væpnede mennene skal ha vært kledd som soldater da de gikk til angrep på nasjonalforsamlingen, før de tok seg videre til Bardomuséet, landets nasjonalmuseum, melder nyhetsbyrået Reuters.

Videre melder Reuters at myndighetene bekrefter at åtte gisler er drept. Foreløpig er det ikke kjent hva som er bakgrunnen for disse dødsfallene. Sju av de drepte skal være utlendinger, og en skal være tunisier.

Trolig et terrorangrep
Tunsiske myndigheter kaller hendelsen for et terrorangrep.

 Vi vet om minst om at to menn bevæpnet med kalashnikov-våpen har gått til angrep på muséet, sier talsmann for det tunisiske innenriksdepartementet Mohamed Ali Aroui til lokalradiokanalen Mosaique FM. 

Ifølge BBC skal flere av utlendingene være europeiske, og norsk UD opplyser til NTB at de undersøker om det er nordmenn i området, melder NRK.

Over 100 turister skal ha vært inne i museet da angrepet startet på Bardomuséet, men de fleste er evakuert ut, opplyser myndighetene. Museet er kjent for sine arkeologiske gjenstander fra oldtiden og er svært populært blant turister.

– En katastrofe for landet
Landets president, Bej Caid Essebsi, kaller angrepet for en katastrofe for Tunisia.

– Vi må stoppe terroristene for godt, sier han til den lokale engelskspråklige avisen The Tunis Times.

Også EUs utenriksminister Federica Mogherini mener terrorister står bak angrepet.

– Angrepet i Tunis viser at landene rundt Middelhavet er et mål for disse organisasjonene, sier Mogherini.