Brann-tilhenger bortvist etter rasistiske tilrop

fußballfeld mit fussballtor
En Brann-supporter ble fjernet fra Aspmyra stadion under søndagens seriekamp etter å ha kommet med rasistiske tilrop.
Foto: Illustrasjonsbilde. Adobe Stock
Politiet bekrefter at en mann er bortvist fra Aspmyra stadion, etter at vedkommende skal ha kommet med rasistiske tilrop, under kampen mellom Bodø/Glimt og Brann.
96Shares

– Det skal dreie seg om en Brann-tilhenger, en mann, som kom med rasistiske tilrop. Vedkommende ble bortvist fra arenaen, sier operasjonsleder Ulf Slettan i Nordland politidistrikt til Bergensavisen.

Det var Bergens Tidene som først omtalte hendelsen.

– Vedkommende fulgte pålegget om å forlate stadion. Hendelsen vil bli anmeldt av politiet, sier Slettan.

Rasistiske tilrop til Pellegrino

Sikkerhetsansvarlig i Brann, Knut Iversen, som selv var på stadion, forteller at det skal ha vært flere vitner som så det hele.

– Etter 3-4 minutter av kampen var det en corner. Da var det en Brann-supporter som kom med rasistiske tilrop til Amahl Pellegrino. Det var supporter eller vakter som hørte dette. Politiet kom til, og geleidet vedkommende vekk fra stadion.

Flesteparten oppfører seg fint

– Vi er kjent med at en person ble bortvist, og at det er ropt noe som er uakseptabelt. Politiet skal opprette en sak. Vi vet hvem personen er, men må komme tilbake med detaljene i morgen, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen til Bergensavisen.

Johannesen opplyser at Brann jobber med å få bedre oversikt over situasjonen, og få frem alle fakta i saken i kveld og i morgen.

– Det er svært uheldig for Brann som klubb. Det supporterne gjør, påvirker klubben. Men det må jeg si: De fleste supporterne oppfører seg fint, sier Johannesen.