Stolte og ydmyke over Honnør-pris

 
Foto: Skjermdump/YouTube/PressTV
Initiativtakerne bak Fredens Ring har fått Fritt Ords Honnør for sin unike markering med å slå en ring rundt Oslo-synagogen.

Initiativtakerne, som utgjør en gruppe på åtte personer mellom 17 og 37 med norsk-muslimsk bakgrunn, er Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad, Ali Chishti, Atif Jamil, Morad Jarodi, Mudassar Mehmood, Thomas Holgersen Daher Naustdal og Hassan Raja.

Honnøren ble i dag tildelt under et arrangement i Stiftelsen Fritt Ords lokaler i Uranienborgveien 2 i Oslo. Guri Hjeltnes, styremedlem i Fritt Ord, overrakte prisen.

– Etter terrorangrepene i Paris og København ville gruppen bak Fredens Ring ta et standpunkt til jødehatet som de synes var blitt urovekkende sterkt. Et sted mellom 1300 og 1500 borgere kom for å delta i denne historiske markeringen ved synagogen i Oslo. og initiativet har vakt betydelig nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, skriver Fritt Ord i sin begrunnelse for hvorfor Fredens Ring fikk prisen.

Viktig å få frem de konstruktive stemmene
Talskvinne i Fredens Ring, Hajrah Arshad, sier å få denne utmerkelsen har vært overveldende for henne og for de andre unge initiativkerne.

– Vi føler oss inspirerte, stolte og ydmyke over denne utgivelsen, sier Arshad til utrop.no.

Hun mener det er viktig at et så viktig tema som jødehets blir belyst.

– Vi ser på honnøren som en viktig anerkjennelse fra Fritt Ords side, og at vil fremme de gode og konstruktive stemmene.

FAKTA

Om Fritt Ords Honnør
Fritt Ords Honnør er en påskjønnelse som deles ut for verdifullt virke i det frie ords tjeneste, gjerne i tilknytning til en aktuell sak. Med Honnøren følger et pengebeløp på til sammen kr 100 000.

Klikk her for en liste over tidligere prisvinnere