Innvandrere skuffet over Oslo Aps valgliste

Ap politiker Khalid Mahmood mener politikere med innvandrerbakgrunn er avhengig av å kumuleres for å sikre seg plass på valglister
Meningsmålinger tyder på at Ap kan vinne Oslo for første gang på 20 år. Men på partiets liste for valget til høsten  har kun én av de ti på sikker plass innvandrerbakgrunn.

– Vi som sitter i bystyret nå har levert mye god politikk, på flere områder. At det ikke er representativt på de sikre plassene, med bare én av ti med minoritetsbakgrunn i en flerkulturell by som Oslo, er et dårlig signal, sier Elvis Chi Nwosu til VG.

Bystyrerepresentanten som står på 39. plass på høstens liste sier mange er skuffet og overrasket. Per i dag har 11 av 20 representanter for Arbeiderpartiet i Oslo minoritetsbakgrunn.

At Raymond Johansen har personlig tatt kontakt med seks kjente profiler som er Ap-medlemmer og bedt dem stille på listen, faller heller ikke i så god jord. En anonym kilde sier til VG at det nå vil være langt vanskeligere å kjempe mot profilerte personer som Thorvald Stoltenberg og Geir Lippestad om listeplassering.

Kumulering avgjørende
Norsk-pakistanske Khalid Mahmood er den som ved flere Oslo-valg på rad har fått flest kumuleringer. Han står på 43. plass på høstens liste.

– Velgere med innvandrerbakgrunn har sett over lang tid at få kandidater med innvandrerbakgrunn står på sikker plass, så de har lært seg å kumulere opp sine kandidater. Mange politikere med innvandrerbakgrunn har stor kontaktflate blant grasroten i sitt miljø, sier han.