Innvandrere skuffet over Oslo Aps valgliste

Ap politiker Khalid Mahmood mener politikere med innvandrerbakgrunn er avhengig av å kumuleres for å sikre seg plass på valglister

– Vi som sitter i bystyret nå har levert mye god politikk, på flere områder. At det ikke er representativt på de sikre plassene, med bare én av ti med minoritetsbakgrunn i en flerkulturell by som Oslo, er et dårlig signal, sier Elvis Chi Nwosu til VG.

Bystyrerepresentanten som står på 39. plass på høstens liste sier mange er skuffet og overrasket. Per i dag har 11 av 20 representanter for Arbeiderpartiet i Oslo minoritetsbakgrunn.

At Raymond Johansen har personlig tatt kontakt med seks kjente profiler som er Ap-medlemmer og bedt dem stille på listen, faller heller ikke i så god jord. En anonym kilde sier til VG at det nå vil være langt vanskeligere å kjempe mot profilerte personer som Thorvald Stoltenberg og Geir Lippestad om listeplassering.

Kumulering avgjørende
Norsk-pakistanske Khalid Mahmood er den som ved flere Oslo-valg på rad har fått flest kumuleringer. Han står på 43. plass på høstens liste.

– Velgere med innvandrerbakgrunn har sett over lang tid at få kandidater med innvandrerbakgrunn står på sikker plass, så de har lært seg å kumulere opp sine kandidater. Mange politikere med innvandrerbakgrunn har stor kontaktflate blant grasroten i sitt miljø, sier han.