Rikskonsertene på talentjakt i Peru

Rikskonsertene arrangerte nylig en vellykket og kulturkryssende samling mellom unge musikere fra Norge, Peru og Venezuela i Perus hovedstad Lima.
foto: Hans-Petter Fjeld
Gjennom musikkprosjektet Talent har det vært et samarbeid mellom Førdefestivalen og Rikskonsertene siden 1995. I anledning prosjektets 20-årsjubileum fikk elleve talentfulle unge folkemusikere fra Peru, Venezuela og Norge sjansen til å bli bedre kjent med hverandres folkemusikktradisjoner. 
0Shares

I den peruanske hovedstaden Lima ble det en intens uke med daglige øvelser og to konserter på programmet, under kunstnerisk ledelse av Sverre Indris Joner og Andreas Ljones. Sistnevnte var i 1997 selv deltaker i Talent-prosjektet.

Anne Moberg fra Rikskonsertene er prosjektleder for denne musikalske reisen, sammen med Jorge Olazo fra Peru.

– For de unge musikere var det en stor opplevelse, spesielt de fra Peru, der den afro-peruanske musikken har litt trange vilkår, forteller Anne Moberg til rikskonsertene.no.

Viktig møteplass
Talentprosjektet i Peru er en viktig møteplass for unge musikere, ikke bare kunstnerisk, men også sosialt. Her får musikerne mulighet til å utvikle kontakter og kompetanse som de kan bygge videre på i utdanningsløpet, og som åpner nye muligheter for samhandling på tvers av landegrenser og kulturer. 

For Sina Myhr, ung og talentfull hardingfellespiller fra Torpo, har Talent2014 betydd mye:

– Etter denne turen føler jeg at jeg sitter igjen med mye lærdom om samarbeid og samspill, forteller hun til rikskonsertene.no.