Opphever trolig tiggeforbud i Arendal

Nøden tilkaller tiggingen: utenlandske tiggere kommer til Norge fordi de ofte er i svært sårbar situasjon i hjemlandet, går det frem i ny rapport.
Foto: Sindre Sverdrup Strand
I fjor innførte bystyret i Arendal tiggeforbud, som den første i Norge. I dag blir forbudet trolig fjernet av politikerne.
0Shares

Knut Tveiten fra Pensjonistpartiet er en av to bystyrerepresentanter som har snudd og går inn for å oppheve vedtaket.

Torbjørn Nilsen (Frp) foreslo at Arendal bystyre skulle utsette avgjørelsen om å oppheve tiggeforbudet i Arendal bystyre. Men forslaget falt med 31 mot 8 stemmer.

– Vanskelig sak
Tveiten mener overfor NRK at det er vanskelig å opprettholde tiggeorbudet så lenge det ikke er nasjonale føringer som han mener er tydelige.

– Jeg har vært usikker helt fra innføringen av forbudet. Det som gjorde det vanskelig var når nasjonale føringer forsvant. Det er veldig vanskelig for den enkelte bystyremedlem å sitte med det totale ansvaret alene, sier Tveiten.

Høyres ordførerkandidat i Arendal, Geir Fredrik Sissener, sier at partiet fortsatt står samlet om et forbud, selv om det har vært diskusjon innad i Høyre.

– Vi har mistanke om menneskehandel og organisert kriminalitet og vi står fast på det forbudet vi innførte i 2014, sier Sissener til NRK.