Endrer omstridt 1. mai-plakat

Praktiske begrensninger førte til at det ikke ble plass til solidaritet med de papirløse og til flerkulturelle nordemenn
Foto: Sosialistisk Ungdom
NTNU-amanuensis Trond Andresen stryker formulering om «det stadige gnålet om antisemittisme» i sin 1. mai-plakat.
0Shares

Andresen har i tre år båret en plakat med påskriften “Det stadige gnålet om anti-semittisme er en avsporingstaktikk… som begynner å bli oppbrukt” i 1. mai-toget i Trondheim. Nå endres ordlyden, opplyser han overfor Adresseavisen.

– Jeg løser dette på en elegant måte: Jeg kommer til å bære en plakat i toget, men den vil ikke inneholde setningen «det stadige gnålet om antisemittisme», sier Andresen til Adresseavisen.

1. mai-plakaten har vært gjenstand for sterk kritikk de siste dagene. I et innlegg i Adresseavisen skrev kunsthistoriker Daniel Johansen at plakaten var et uttrykk for “jødehat.

– Jeg mener dette er en plakat som fremmer jødehat, og som må bortvises fra toget. Jeg finner det merkelig at arrangementskomiteen åpner for at noen får stille med slike private paroler i et slikt arrangement, uttalte Johansen i en tidligere sak i Adresseavisen om den omstridte plakaten.

 
Foto : ntnu.no

Valen ba LO Trondheim gripe inn
Både stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) og styremedlem i Palestinakomiteen Peder Martin Lysestøl uttalte tidligere denne uken at LO i Trondheim måtte gripe inn.

29. april ringte imidlertid LO-leder John Peder Denstad til Andresen og ba ham droppe plakaten i årets tog, blant annet på grunnlag av LOs parole om å “bekjempe antisemittisme og islam-hat”.

– Grunnen til at jeg har revidert plakaten, er at jeg ønsker å hjelpe LO i Trondheim ut av knipa. De har vært utsatt for enormt press. Jeg står fortsatt 100 prosent inne for innholdet i den originale formuleringen, sier Andresen til Adresseavisen.

Les Johansens kronikk i Adresseavisen her (krever kjøpstilgang)