Oslo sier ja til flere flyktninger


Foto: Mustafa Khayat/Flickr
Oslo skulle etter planen ta imot 500 flyktninger i 2015, men nå har bystyret gitt grønt lys til ytterligere 300.

Etter å ha mottatt et brev fra barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet der statsråd Solveig Horne (FrP) oppfordrer kommunene til å øke bosetningskapasiteten og ta i mot flere flyktninger, la byrådet frem et forslag om å øke antallet med 291, skriver Aftenposten Oslo By.

– Vi er små i antall, men ikke smålig i handling. Under annen verdenskrig flyktet 50.000 nordmenn over grensen for å unnslippe krigens herjinger her hjemme. Derfor bør vi si ja til de syriske flyktningene, argumenterte Zaineb Al-Samarai (Ap) fra talerstolen i bystyret.

Hjelp i nærområdet
Carl I. Hagen (Frp) argumenterte kraftig mot å øke antall flyktninger til Oslo.

– Vi har allerede store utfordringer med integreringen. På enkelte skoler har over 90 prosent av elevene i første klasse i minoritetsbakgrunn. Vi bør heller hjelpe dem i deres nærområde. På denne måten vil vi kunne hjelpe langt flere, argumenterte Hagen.

Hans utspill møtte motbør fra samtlige byrådsrepresentanter. Harald A. Nissen (MDG) pekte på flyktingstrømmen fra Bosnia under Balkankrigen og Fatima Ali Madar (Ap) mener Norge kan gjøre mer sammenlignet med andre land.

– Når Somalia som er et fattig land klarer å bidra ved ta å imot flyktninger fra Jemen, så kan Norge og Oslo klare å ta imot noen flyktninger, mener Madar.