Brøt forhandlingene om Syria-flyktninger

 
Foto: Børge Sandnes/FrP Media
Fremskrittspartiet brøt tidligere i dag forhandlingene på Stortinget om hvor mange flyktninger Norge skal ta imot fra Syria.
0Shares

– Vi har forlatt forhandlingene, for vi fant ut at det ikke var grunnlag for Frp å fortsette lenger, sier Frps parlamentariske leder Harald Nesvik (bildet) til Dagbladet.

Nesvik opplyste at Frp ikke lenger vil være med på forhandlingene da partiene møttes på Stortinget for nye forhandlinger klokka 14.00 i dag. 

– Når det er åpenbart at flertallet diskuterer et antall som ligger over den rammen vi har, er det naturlig for meg å si at vi ikke lenger kan være med i forhandlingene.

Godtok ikke “skisse”
Et flertall på Stortinget ønsker at Norge skal ta imot 10 000 syriske kvoteflyktninger i år og neste år. Høyre og Frp har hele tida sagt at de mener det er bedre å hjelpe flyktningene i nærområdene.

For to uker siden kom Høyre og Frp med en skisse til løsning i forhandlingene. Ifølge Dagbladets kilder, la partiene mer penger og større forpliktelser på bordet. Forpliktelsene gikk på antallet Syria-flyktninger for årene framover.

Skissen ble ikke godtatt av de andre partiene, opplyser Nesvik, som selv ikke ønsker å si noe mer konkret om detaljene i forhandlingene, ettersom de fortsatt pågår.

Link til illustrasjonsbildet.