Vil åpne dører for minoriteter i fotballen

Fotballtrener Pah Modou Kah vil bane vei for flere med minoritetsbakgrunn.
Foto: Hayden Schiff
Pa-Modou Kah ble første fargede trener til å løfte North Star Shield-trofeet i kanadiske Premier League. Nå vil han bane vei for de med minoritetsbakgrunn, slik som Simon Mesfin har gjort i Norge.
61Shares
41-åringen har reist verden rundt gjennom en lang fotballkarriere. Med Norge, Sverige, Nederland, Qatar, Saudi-Arabia, USA og Canada på CV-en fra tiden som spiller, har den tidligere landslagsspilleren for Norge vært vitne til skjevheter underveis.
Nå håper nordmannen med gambiske røtter å kunne bidra til å forbedre mulighetene for personer med minoritetsbakgrunn i internasjonal fotball.
– Det er for dårlig i hele verden. Du ser hvor mange minoriteter som spiller fotball, og så ser du hvor få som får jobb. Jeg vil ikke ha en jobb på grunn av medfølelse. Jeg vil ha jobb fordi de ser at jeg er den beste treneren som passer til klubben deres, sier Pa-Modou Kah til Discovery.

LSK går foran

Kah påpeker at selv om minoriteter er kraftig underrepresentert i norsk fotball, har fåtallet allerede bevist at de kan gjøre en god jobb i hjemlandet.

– I Norge er det ingen (hovedtrenere), men vi har en sportssjef. Det er en start. Simon Mesfin har gjort en fantastisk jobb med Lillestrøm. Han baner vei, men hvis jeg ser for meg at jeg hadde søkt på en jobb i Norge, så kan det være at jeg ikke hadde fått den, spekulerer Pacific-treneren.

LSK-sportssjef Simon Mesfin setter stor pris på lovordene fra Kah.

– Jeg kan forstå at Pa føler at han muligens ikke hadde fått trenerjobber i Norge og andre steder, for det er helt klart annerledes for personer med minoritetsbakgrunn, sier han til Discovery.