Shaima (11) og familien vender tilbake til Norge

Får vende tilbake til Norge fra krigsherjinger: Asylbarnet Shaimaa Yusuf (11) og hennes familie har tilbrakt nesten et år i Jemen etter uttransportering. Nå får de reise til Norge etter at landet har vært i krig med Saudi-Arabia i flere måneder.
Foto: Skjermdump/YouTube/New China TV
Elleve år gamle Shaimaa Yusuf og hennes familie har fått oppholdstillatelse i Norge og kan dermed reise fra krigen i hjemlandet Jemen.
0Shares

– Jeg har snakket med Afrah (moren). Afrah gråt og jeg gråt. Hun sa bare «takk og pris, takk og pris», sier Naciye Øzturk, leder for støttegruppen til familien, til NRK.

Fredag kom nyheten om at Utlendingsnemnda (UNE) har fattet et nytt vedtak i saken, og dermed får Shaimaa og resten av hennes familie oppholdstillatelse i Norge. Familien har vært i Jemen, helt siden uttransportering høsten 2014. Imellomtiden har det brutt ut krig mellom Jemen, og nabolandet Saudi-Arabia.

– Nemnda har anerkjent at barnas behov og tilknytning til Norge går foran andre hensyn, sier advokatfullmektig Vera Vikki, som har representert familien fra Jemen.

– Ubeskrivelig glede
Øzturk fikk beskjed om vedtaket via advokaten i 21-tiden fredag kveld. Videre forteller lederen for støttegruppen til NRK at det foreløpig er snakk om ett års oppholdstillatelse, men er sikker på at det vil ordne seg

– Jeg begynte å skjelve av glede og tårene kom da. Gleden kan ikke beskrives. 

I en Twitter-melding sent fredag kveld skrev Venstre-leder Trine Skei Grande at «det er en gledens dag for alle som har jobba for asylbarna».

Utlendingsdirektoratet (UDI) vil nå organisere reisen for familien til Norge.