Hagen vil sende alle båtflyktninger i retur

Tidligere FrP-formann Carl I. Hagen mener politikere har skylda for terrorfrykten i Norge.
Foto: Pressebilder
– Europa må gjøre som Australia og si at båtflyktningene ikke under noen omstendigheter får bli, sier tidligere Frp-formann Carl I. Hagen i et intervju med Aftenposten.
0Shares

Hagen (bildet), som nå er Frps førstekandidat i Oslo, sier nei til både syriske kvoteflyktninger og båtflyktninger. Sistnevnte mener han umiddelbart bør skysses tilbake over Middelhavet. 

– Europa være villig til å finansiere leire i Libya og eventuelt andre land på motsatt side av Europa i Middelhavet, sier han. Frp-politikeren ønsker at Europa skal signalisere at det ikke nytter å komme hit. Det mener han bør gjøres, fordi konsekvensene av innvandringen ellers blir altfor stor. Han spår at for mange innvandrere som blir for dårlig integrert og “en vedvarende kostnad på de offentlige budsjetter”, vil føre til at europeiske land vil bryte sammen.

– FN sier veldig mye rart
Når han i intervjuet konfronteres med at Australia er blitt kritisert av FN for sin returpolitikk der flyktninger er plassert i inngjerdede leire på øy i naboland, svar han at FN sier veldig mye rart.

– Det er klart at hvis FN kan dytte problemet over på europeiske land, så gjør de det. FN er jo styrt av landene som for så vidt er diktaturstater og avsender av flyktninger. Hva FN sier, er ikke tungtveiende for meg.