Fordømmer 22. juli-bok

 
Foto: Kjetil Ree
Israels ambassade fordømmer utgivelsen av boken 22. juli-profetien. 
0Shares

22. juli-profetien, som er skrevet og utgitt på eget forlag av Jeremy Hoff, har vakt adskillig oppsikt med sitt budskap om tragedien på Utøya skulle være utløst av at Arbeiderpartiet og AUF har ført en Israel-kritisk politikk.

Boken anbefales av flere profiler i det kristne høyre i Norge, blant annet Jan Hanvold (Visjon Norge), Terje Liverød (World Outreach Mission), Jan Willem van der Hoeven (grunnlegger av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem), Anita Apelthun Sæle (tidligere stortingsrepresentant for KrF) og Gro Wenske (Stiftelsen for Bibelen og Israel).

– Gud med en figer med i spillet
Vest-Agder-leder for Partiet De Kristne, Jan Ernst Gabrielsen, uttalte i et intervju med Vårt Land at han var overbevist om at Gud har en finger med i spillet når det gjelder alle katastrofer.

– I de fleste tilfeller vet vi ikke hva som er årsaken, men når det gjelder 22. juli, så er det veldig spesielt. Arbeiderpartiet og AUF snudde Norge fra å være Israels-venner til å bli en av Israels verste fiender, sier han til Vårt Land.

Sterke reaksjoner
Redaktør i avisen Dagen, Vebjørn Selbekk, tok i en lederartikkel sterk avstand fra 22. juli-profetien som han mener er «en bok man snarere bør advare mot enn anbefale».

Også Israels ambassade reagerer negativt i en pressemelding.

– Vi føler den dypeste sympati med det norske folk og i særdeleshet AUFs medlemmer og deres familier for den forferdelige tragedien de opplevde. Vi gir dem vår solidaritet og vil i ytterste grad vise forståelse for smerten deres grunnet terrorhandlingen på Utøya. Vi avviser ethvert forsøk på å knytte denne avskyelige handlingen til politiske eller religiøse syn, og fordømme dette i sterke ordelag. Vi ser dette som uakseptabelt og som et bidrag som heller ikke gir noenting til fredsprosessen mellom israelere og palestinere.

Link til pressebildet