Ler av ryktene om burka-tvang

Når ikke helt opp, tross respektabel valginnsats: Aps Masud Garakhani.
Foto: Henrik Kreilisheim
Ordførerkandidat i Drammen Masud Gharahkhani (Ap) er en av svært få ordførerkandidater med innvandrerbakgrunn. Han tar de usanne ryktene om seg selv med et smil.

– Jeg har vært utrolig heldig som har fått tilliten til å bli ordførerkandidat i Norges beste by, sier Masud Gharahkhani (bildet), til VG.

Han er en av få ordførerkandidater med innvandrerbakgrunn i de store byene i Norge. Arbeiderpartipolitikeren mener likevel at hans kandidatur viser at det er mulig å nå helt opp også i lokalpolitikken.

– Det finnes også flere stortingsrepresentanter og personer med høye tillitsverv innen politikken med innvandrerbakgrunn, sier han videre.

Talentfull
Gharahkhani kom til Norge som flyktning fra Iran i 1987. Han har vært aktiv i AUF og Ap siden 2003, og har blitt omtalt som et usedvanlig stort politisk talent av Jens Stoltenberg, da han var statsminister. 

Samtidig er det å være topp-politiker med hans bakgrunnn også noe som innbyr til ekstra utfordringer. Han forteller til VG at det har blitt spredt mange rykter om ham som totalt mangler rot i virkeligheten.

– Noen har sagt at jeg tvinger min kone til å bruke burka. Men alle som har møtt min kone vet at hun hverken bruker burka eller hijab. Noen har også sagt at hvis jeg blir ordfører så blir det bare halalmat i Drammen, men det er også bare tull. Jeg elsker svinepølse, sier Gharahkhani til VG.

Les hele intervjuet på VGNett her.