Ap-politiker forsvarer Fosli-bok

 
Foto: Arbeiderpartiet
Ap-politiker Jan Bøhler er glad for å bo i Groruddalen. Samtidig sier han at det også er viktig at etnisk norske uttaler seg om hvordan det føles å bo der.

Bøhler (bildet) tar til forsvar for sosiolog Halvor Foslis bok Fremmed i eget land. I boken har Fosli intervjuet en rekke beboere som er bekymret for integreringen av innvandrere, asylsøkere og flyktninger. 

– Jeg synes det er viktig at de stemmene som tilhører de etnisk norske som har bodd i Groruddalen i mange år, slik jeg også har gjort, kommer til orde, sier Bøhler til Nettavisen.

– Hvis ikke blir det mye innestengt misnøye, legger han til.

Samtidig vil Bøhler nyansere debatten:

– Flertallet vil integrere seg og lære seg norsk. Så er det noen mindre grupper fundamentalister som motarbeider dette, men vi har også ekstreme holdninger på den andre siden, som er innvandrerfiendtlige.

Viktig å ta et oppgjør med reaksjonære krefter
Han viser til i debatten som Fosli reiser, så må begge sider tenke seg om litt:

– Noen vil ikke vil integrere seg, som fundamentalistiske islamister, som er reaksjonære og kaller Norge “de vantros samfunn”.

Hva skal man gjøre med dem?, spør Nettavisens medarbeider

– De må vi ta et oppgjør med. Jeg driver forebyggende arbeid mot denne gruppen for å hindre at de blir ekstremister og for å fremme likestilling mellom menn og kvinner. Så må de etnisk norske skjerpe seg og ikke skille på hudfarge.