– Brannene i asylmottak er som forventet

Folketingets sal i København
Foto: Wikimedia Commons
– Når svenske politikere ikke straks stenger grensene for muslimsk innvandring, må de forvente at det kommer en reaksjon fra befolkningen. Det sier Dorthe Ullemose, som sitter i Folketinget for Dansk Folkeparti. 
0Shares

Hun er ingen lokalpolitiker uten innflytelse, men derimot representant for Dansk Folkeparti på Folketinget. Og hun mener altså at det er ganske så forståelig at folk tenner på asylmottak. 

Dorthe Ullemose, Dansk Folkeparti
Foto : Steen Brogaard/Folketinget
– På et tidspunkt får folk nok. Særlig hvis man ikke blir lyttet til. Og så utfører man handlinger som man egentlig ikke har lyst til å gjøre. Det er det vi ser med brannene i Sverige akkurat nå. Man blir desperat på et tidspunkt. Det må man forvente når man ikke lytter, sier Dorthe Ullemose (DF) til politiko.dk.

Uakseptabelt, men forventet
Ullemose understreker over for politiko.dk at det å sette fyr på boliger for asylsøkere ikke er akseptabelt.

– Jeg synes selvfølgelig aldri at man skal la det gå så langt at man brenner ned hus. Men jeg sier bare at det er en desperat handling som oppstår fordi man ikke blir hørt. Og det er uansvarlig ikke å lytte til sin egen befolkning, sier hun.

På spørsmål fra politiko.dk om hun ikke er med på å legitimere brannene med sitt utspill, svarer Dorthe Ullemose slik:  

– Jeg vil sammenligne det med når barn slår andre barn etter at de har blitt mobbet. Det er jo aldri ok å slå. Aldri. Men det er jo en årsak til at man slår. Det må man forvente hvis man mobber. 

– Avskyelig 
Pernille Skipper, som representerer det venstresosialistiske partiet Enhedslisten, sier hun er i “sjokk” over Dorthe Ullemoses utspill.

– Det er nesten like avskyelig som handlingen i seg selv. Hun kaller det nærmest en naturlig reaksjon når hun spør hva politikerne hadde regnet med, sier Skipper.