– Hårreisende lite opptatt av fakta og kildekritikk

 
Foto: Skjermdump/livestream.com
– Journalister kan ikke, tør ikke og vil ikke gjøre kritisk journalistikk på innvandringsfeltet, mener samfunnsdebattant Kjetil Rolness.
0Shares

Rolness (bildefaksimilet) ble tidligere denne uken invitert til å holde åpningsinnlegget under Redaktørforeningens høstmøte. Introduksjonen var “høye og høylydte spark mot politisk korrekthet og forutsigbare redaktører”.

Innlegget var en bredside mot asyljournalistikken og dekningen av innvandringsfeltet. Begge karakterisert som knefall for godhetstyranniet. 

– Jeg tenkte først å snakke om to felt som begge er litt minebelagte og skjevt skrudd i media, slik jeg ser det. Det ene er innvandring med tilhørende herligheter som islam, integrering og asylbølge. Det andre er kjønn, likestilling og feminisme. Det er det siste jeg har jobbet mest med, forteller Rolness til journalisten.no.

– På disse to feltene er journalistene dypt preget av eget ståsted og – av og til – hårreisende lite opptatt av fakta og kildekritikk. Det blir ofte kampanjejournalistikk. Vi har sett det i høst med flyktningene. For kjønn ser vi det hver 8. mars.

Faktasjekkerne
I hovedsak er det også tre journalister han gir heder: Jon Hustad fra Dag og Tid, Nina Hjerpset-Østlie fra Rights.no og Jan Arild Snoen fra Minerva. 

– Disse tre sjekker fakta selv. De kjøper ikke virkelighetsfremstillinger de blir servert. De tør å utfordre godheten, og de tør å kritisere andre journalister. Betegnende nok jobber alle disse i nisjemedier.

Les hele saken her.