Hege Storhaug kan bli “Årets Navn”

Hege Storhaug er informasjonsleder i Human Rights Service. Hun hevder å være "fornuftens røst" i debatten om flyktningkrisen
Foto: Kagge forlag
Human Rights Service-informasjonleder og islamkritiker Hege Storhaug sanker tusenvis av stemmer i VGs kåring av Årets Navn.
Xueqi Pang
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

Med over 15.500 stemmer ligger aktivisten Hege Storhaug meget godt an til å stikke av med VG-kåringen av årets navn.

I fjor vant Mads Gilbert. Tidligere vinnere har vært Geir Lippestad, Båtfolket på Utøya og sjakkmesteren Magnus Carlsen har vunnet to ganger.

Personen som nominerte Storhaug til prisen beskriver henne slik: “Fordi hun kjemper for Norge og for de undertrykte. Hun tør stå opp mot det som truer vårt demokrati, noe ingen andre i dette landet tør gjøre.”

– Bekrefter bekymring
Journalist Hege Storhaug er blant annet kjent for en rekke islamkritiske utspill i mediene og for å ha skrevet flere bøker. Nylig ga hun ut Islam. Den 11. landeplage.

Storhaugs ledelse skaper store reaksjoner på Twitter mandag, ifølge Nettavisen.

«Den som ikke har stemt på Hege Storhaug som årets navn etter VGs varme anbefaling, er for terroristene» tvitrer Dagbladets Marie Simonsen. Vi antar ironisk, legger Nettavisen til.

– For meg personlig betyr dette ingenting, men det som betyr alt, er at dette er et sterkt politisk signal. Folket er bekymret for fremtiden i forbindelse med den største folkevandringen vi noen gang har opplevd, sier Storhaug til Nettavisen.

Flyktningforkjempere, hockeyspillere og buss-sjåfør
Konkurranseholder VG har også selv foreslått kandidater. De har satt gruppa Refugees Welcome to Norway, DJ-artisten Kygo, Petter, Northug, ishockey-spilleren Mats Zuccarello Aasen, og Olav Hylland som reddet 32 liv fra en brennende buss i sommer på lista.

Blant VGs foreslåtte leder New York Rangers-spiller Mats Zuccarello Aasen, som ble truffet av en puck i hodet og ble alvorlig skadet, men jobbet seg tilbake på topp, med over 9000 stemmer.