Utsatt for grov rasistisk netthets

 
Foto: Fremtidskonferansen
«Din frekke motbydelige halvape» er en av karakteristikkene som har blitt brukt om NRK-programleder Haddy N'jie (36) på Facebook.
0Shares

Netthetsen ble skrevet på N'jies Facebook-side 6. oktober i år, men ble først delt av NRK-programlederen i form av en skjermdump tirsdag ettermiddag, melder VGNett.

Kommentaren bærer preg av grov rasistisk hets, og det har haglet med sterke reaksjoner i kommentarfeltet under posten i timene etter at N'jie publiserte den.

«Gratulerer har du klart å ligge deg til permanent oppholdstillatelse. Hvorfor kan du ikke ta med deg familien din å flytte tilbake til Afrika. Hvorfor kan du ikke vise såpas respekt, det er ikke krig der dere kommer fra. Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet. Jævla N/)ger».

Kalte TV2-reporter “muslimjævel”
Tirsdag kveld var VG i kontakt med 34-åringen som kom med den grove netthetsen av N`Jie. Han bekreftet at det var han som hadde skrevet kommentaren. Videre uttalte han at han står for innholdet, men at han ikke vil begrunne hvorfor han skrev meldingen.

Samtidig er det ikke første gang at 34-åringen ytrer seg på en grov måte overfor ikke-etniske nordmenn. I januar i år kalte han TV2-reporter Kadafi Zaman for «muslimjævel» under en direktesending i forbindelse med en anti-islamsk demonstrasjon i regi av Pegida.

Kan være straffbart
Advokat Jon Wessel-Aas mener det er nærliggende å vurdere innlegget opp mot rasismeparagrafen.

– Kjernen i den er egentlig ytringer som inneholder elementer av trusler, eller oppfordringer til å gjøre noe straffbart mot noen på grunn av rase, religion, eller seksuell legning. Vi er ikke der med denne ytringen, men vi har høyesterettspraksis med at kvalifiserte rasistiske ytringer, som blir sagt direkte til en person i nærvær av andre mennesker, kan straffes selv uten slike trusler, sier Wessel-Aas il VGNett.