Hengt ut på Facebook etter handletur

 
Foto: Faksimile: Nrk.no
Da syriske Ammar kjøpte en handlevogn full av billig brød til vennene sine, ble han tatt bilde og hengt ut på Facebook.
0Shares
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

Ammar Almohamad Alabo (22) ble kalt snylter etter at hans egen nabo tok bilde av ham der han sto i kassa på Coop med en handlevogn fylt med billig brød. Bildet lastet opp bildet på Facebook, melder NRK Finnmark.

Hun publiserte bildet i en lukket gruppe med navnet “PROTESTAKSJON I MOT REGJERINGENS ASYL, INNVANDRINGS OG FLYKTNINGSPOLITIKK.”

Så la fotografen igjen en kommentar som antyder at hun beskylder asylsøkere for å ha mye penger. I teksten skriver hun at asylsøkere hamstrer brød mens nordmenn sulter. 

Kneipbrød koster syv kroner per stykk.

Handlet bare til flere
– Syrere her i Norge hjelper hverandre. Så jeg dro og handlet brød til andre syrere på mottakene, forteller Ammar Almohamad Alabo.

Den nå landskjente handleturen skjedde i Vadsø.

Ammad spurte på engelsk hvorfor kvinnen gjorde det. Men han fikk bare svar på norsk, et språk han ikke behersker.

– Jeg har problemer med å forstå hvorfor bildet gikk på Facebook så fort. Jeg bor i Vadsø, men Facebook når ut til hele verden. Hvorfor skal folk se at jeg kjøper brød? Det er ikke normalt, sier han.

– Dette er bare trist når de henger ut en av våre beboere, som handler mat som alle andre, og som tar det billigste brødet på grunn av veldig trang økonomi, sier nestleder Hilde Meyer ved Oscarsgate mottak.