Sju råd til Donald Trump

Reaksjonene arv sterke etter Donald Trumps utspill om at USA må nekte alle muslimer innreise til landet inntil videre.
Foto: Gage Skidmore
Nå som den amerikanske valgkampen går i sin siste og avgjørende fase har jeg sauset sammen noen råd som kan hjelpe vår alles kjære Donald Trump på veien.
0Shares

1. Etter at du gikk inn for totalavgrensing av muslimsk innvandring til USA så har du fått et stort troverdighetsproblem med den politisk korrekte verden. For å bøte på dette, er mitt første råd å få inn en hijabkledd kvinnelig muslimsk kampanjeleder. En som har amerikansk pass, og ikke står i fare for å bli kastet ut av landet.

2. Om du etterhvert gjennom valgkampen skulle ble mer skeptisk til USAs deltakelse i ulike verdenskonflikter, så kan du skjære ned på antall soldater. Ikke minst gi de 3500 muslimer som tjenestegjør i alle grener i USAs væpnede styrker en “honourable discharge”. Her ville du spart på militærutgiftene.

3. Hvis du ombestemmer deg, og vil fortsatt leke “trigger happy”, så kan erstatte de samme amerikanske muslimene med 3500 papirløse mexicanere i USAs væpende styrker. Og da får du ordnet opp i forholdet til Mexico (hint, hint).

4. Begynn med halalservering på Trump-hotellene. For da vil du ikke miste stemmene til de samme konservative familieverdi-troende amerikanske muslimene som en gang stemte på George W. Bush. Eller bidragene deres, utspillet ditt til tross.

5. Få inn flere muslimer i Department of Homeland Security. Muslimer kjenner jo andre muslimer best, og vil på null komma niks peke ut de slemme og stygge. Og da trenger ikke du å bruke flere millioner dollar på kursing av kristne ansatte, noe som er i tråd med din fiskalkonservative spareknivspolitikk

6. Hvis du for all del vil understreke ytterligere USAs særpreg som et eksklusivt kristent land så fjern de historiske faktaene om at grunnlovsfader Thomas Jefferson selv eide en utgave av Koranen (som har brukte flittig), eller at muslimske Marokko var første land til å anerkjenne USA overhodet.

7. Stadig flere amerikanere blir muslimer, ifølge tall fra Pew Research Centre. Og stadig flere verdensborgere, ifølge de samme tallene. Lykke til med å endre grunnloven for å få til totalavgrensingen du snakker så hjertevarmt om. For det kommer til å ta lengre tid enn din potensielle grunnlovsbestemte embedsperiode på åtte år.

Lykke til med valgkampen!