Kirken er kritisk til Listhaug-forslag

Helga Haugland Byfuglien er kritisk til regjeringens innstrammingstiltak
Foto: Wikimedia Commons
Kirken og landets tolvte biskop mener at de nye innstrammingstiltakene fra integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er lite hensiktsmessige.
0Shares

– At barn ikke kan få permanent opphold før fylte 18 år, er noe jeg mener politikerne bør se på med et kritisk blikk. Også forslagene til innstramminger i retten til familiegjenforening er det grunn til å utfordre. De framstår som altfor stramme, sier Helga Haugland Byfuglien (bildet) til NTB.

Byfuglien er landets tolvte biskop og er dermed den øverst rangerte representanten for Den norske kirke. Hun er sammen med kirken kritisk til de nye innvandringsbegrensende tiltakene.

– Ikke alle som kommer til Norge skal få opphold, men fra Kirkens side er holdningen klar: Norge må ta sin del av ansvaret, forklarer hun.

Kritisk til retorikken
Hun legger til at det ikke burde være et mål å ha flest mulig returer.

– Det bør ikke være et mål eller suksesskriterium å bidra til flest mulig returer og færrest mulig oppholdstillatelser. Perspektivet må først og fremst være rettet mot menneskene som kommer hit fordi deres trygghet er revet bort under dem, sier Byfuglien.

Byfuglien også er kritisk til deler av retorikken i asyldebatten er med på å polarisere.

– Den bidrar til å polarisere og bygge opp under fordommer, sier biskopen og sikter til blant annet til Listhaugs utsagn om at asylsøkere ikke kan bli «båret på gullstol inn i Norge».