Polske myndigheter: Polen har tatt imot 1,8 millioner flyktninger

Opptil 1,8 krigsflyktninger har søkt tilflukt i Polen.
Foto: SOS-barnebyer
Nesten 1,8 millioner mennesker har søkt tilflukt i Polen siden det russiske angrepet på Ukraina, opplyste polske myndigheter mandag.

Minst 29.600 menneske krysset grensen mandag, noe som bringer det totale antallet opp til 1,77 millioner flyktninger, opplyste en talsperson for den polske grensevakttjenesten. De to landene deler en grense på mer enn 500 kilometer.

Det er foreløpig ingen offisielle tall på hvor mange flyktninger som har blitt værende i Polen og hvor mange som allerede har reist videre til andre EU-land. Men det tyske innenriksdepartementet meldte mandag at Tyskland har tatt imot nær 147.000 mennesker.

Det reelle tallet er trolig høyere fordi kun de flyktningene som har meldt seg for det føderale politiet, blir registrert.

Ifølge FN-tall har rundt 2,7 millioner mennesker fra Ukraina flyktet ut av landet siden krigen startet. De fleste av dem oppholder seg så langt i nabolandene.

En oversikt fra polske myndigheter viser hvor mange som drar motsatt vei. Rundt 186.000 mennesker har reist fra Polen til Ukraina siden invasjonen begynte. Over 80 prosent av disse var ukrainere.

Ifølge generalmajoren har over 8.500 sivile, inkludert 1.292 barn, flyktet til Russland bare de siste to dagene. Flyktningene har kommet fra både hoveddelen av Ukraina så vel som de separatistiske russiskstøttede regionene i øst.