Kristiansand-ordfører roser muslimsk menighet

 

– Jeg vil gratulere det muslimske trossamfunnet med en rask og resolutt oppfølging av hans utspill og synspunkter. Det er et veldig godt signal ut mot folk flest at det muslimske trossamfunnet reagerer så resolutt, sier Kristiansand-ordfører Harald Furre (bildet) til Fædrelandsvennen.

Han legger til at sier seg tilfreds med at imamen trekker seg og at styreti Muslimsk Union i Agder viser at de har håndtert situasjonen godt.

Trakk seg etter kontroversiell uttalelse
Bakgrunnen for saken var uttalelsen fra imamen om at muslimer ikke bør delta i bursdagsfeiring. Uttalelsene skapte reaksjoner både blant muslimene selv, politikere og de som jobber med integrering i Kristiansand.

Etter et styremøte i moskeen sist fredag, ble det klart at imamen trekker seg.

– Vi har hatt styremøte der imamen også var med.  Der gikk vi gjennom saken og snakket med han. Da kom han med uttalelser om at han ikke hadde ment å skape skille. Han beklaget veldig at det skapte så mye uro, sier Akmal Ali, styreleder i Muslimsk Union i Agder, til avisen Fædrelandsvennen.

Tok ansvar
Ifølge Ali sa imamen i styremøtet at han tok ansvar for uroen som var skapt og valgte dermed å trekke seg.

– Han beklaget veldig at uttalelsene skapte så mye splittelse og sa at han selv ikke har ment å fraråde noen å gå i bursdag, men at muslimer selv kunne velge, sier Ali.

Ifølge Ali trenger også imamer kurs og viser til at Universitetet i Oslo har en utdanning for religiøse ledere. Det er en utdanning han selv har tatt.

– Der lærer man om norske forhold og norske verdier som demokrati og likestilling. En slik utdanning burde vi hatt ved Universitetet i Agder også.