Flyktninghjelpen åpner nytt mottak i Polen

Frivillige, lokale myndigheter og hjelpeorganisasjoner i Polen jobber natt og dag for å møte behovene til flyktninger, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.
Flyktninghjelpen åpner fredag et flyktningmottak i den polske hovedstaden Warszawa. Det er satt opp til å ta imot 2.500 mennesker daglig på flukt fra Ukraina.
34Shares

– Polakkenes sjenerøsitet er et eksempel for resten av Europa, men landet er nå forstrukket og overveldet. Frivillige, lokale myndigheter og hjelpeorganisasjoner jobber natt og dag for å møte behovene til de som krysser grensen, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland i en pressemelding.

Han åpnet det nye flyktningmottaket sammen med Warszawas ordfører Rafal Trzaskowski. Mottaket står klart for å ta imot flyktninger fra og med lørdag. Flyktninghjelpen vil sammen med lokale organisasjoner og myndigheter tilby mat, helsehjelp og støtte til 1.500 flyktninger som det er forventet at vil oppholde seg på senteret til enhver tid.

– Det internasjonale samfunnet må trappe opp arbeidet med å relokalisere flyktninger og sikre at de kan starte på nytt, etter at livene deres ble knust av denne meningsløse krigen. EU bør innkalle til et europeisk toppmøte der regjeringssjefer blir enige om en reell ansvarsdeling, sier Egeland.