20 ganger mer populære enn “Soldiers of Odin”

Skaper furore på nett: Slik ser Facebook-siden til den stadig mer populære gruppen "Soldiers of Are og Odin".
Facebookggruppen Soldiers of Are og Odin har 20 ganger så mange følgere enn gruppen til borgervernerne Soldiers of Odin på det samme sosiale nettverket.
0Shares

Etter at grupperingen Soldiers of Odin bestemte seg for å patruljere norske gater, har mange reist et øyenbryn eller to.

Soldiers of Odin ble opprettet nylig i Norge, mens den originale gruppen med sammen navn på engelsk ble opprettet i den nord-finske byen Kemi. Enkelte mener dette er en innvandrerfiendtlig gruppe som skal drive med borgervern på kveldene i ulike norske byer.

Kontroversene stopper ikke der, noen av medlemmene i Odins soldater er også tidligere straffedømte, som påpekt i en lederartikkel i Fredrikstads Blad. Odins soldater har med andre ord skapt en aldri så liten debatt i Norge, der noen mener at dette er et nødvendig tiltak. Andre er mer skeptiske.

Fått inn 26.000
I forrige fredags utgave av NRK-programmet “Ukens vinner”, sa Tore Sagen at det eneste som ville være verre enn “Soldiers of Odin” er “Soldiers of Are og Odin”. Utspillet fra Sagen inspirerte til opprettelsen av en facebookgruppe med samme navn, som et slags humoristisk tilsvar til borgervernsgruppen.

Are og Odin var et radioprogram på NRK P3, om hadde sin siste sending i 2005. Programledere var trønderne Are Sende Osen og Klaus Joacim Sonstad, sistnevnte i rollen som sauebonden “Odin Jensenius”.

I gruppebeskrivelsen av siden står det blant annet: “Her er folk fra alle politiske leire velkommen, så lenge de er tilhengere av toleranse og mangfold.”

På kort tid har “Soldiers of Are og Odin” fått over 26 000 medlemmer på sin Facebookgruppe. I motsetning har Facebookgruppen til “Soldiers of Odin”, som har i overkant av 1 200 likes på sin side.

Gitt positive reaksjoner
Begge eks-programlederne for det populære radioshowet er postive til Facebookgruppen.

– Samfunnet trenger nå fokus på dialog og likhet, og ikke konfrontasjon og forskjeller, sier Osen til NRK.

– «Soldiers of Are og Odin» er det beste som kan skje, og det er en fantastisk idé, sier Klaus “Odin” Sonstad, også han i et intervju med NRK.