Gjensidige bekymret for sikkerheten i flyktningmottak

Det er særskilte krav til bygg som skal huse flyktninger. Gjensidige mistenker at flere bygningseiere ikke har tatt kontakt med forsikringsselskapene for å gjennomføre nødvendige tiltak
Foto: NRK/ skjermdump
Gjensidige er bekymret for sikkerheten i bygg som skal huse flyktninger fra Ukraina, og mistenker at flere bygningseiere ikke tar kontakt.
44Shares

– Det er svært viktig for å sikre at skadeforebyggende tiltak gjennomføres, noe som er et ufravikelige krav fra vår side, sier leder for risikostyring i Gjensidige, Arild Tømte.

Dette gjelder også eksisterende næringslivskunder som driver innen overnatting eller hotell.

– Vi har dessverre mistanke om at det er flere som ikke har gjort det, sier han.

Det er særskilte krav for bygg som skal brukes som flyktningmottak. Sikringskravene ble utarbeidet i samråd med UDI i forbindelse med flyktningstrømmen i 2015.

– Vi har hatt flere dødsbranner på andre områder i Norge de siste årene der slik sikring kunne reddet liv. Dette må for all del unngås nå, og sikringstiltak for å unngå brann må være første prioritet også i denne krevende tiden, sier Tømte.

Han viser til at det ofte er mange mennesker som bor tett sammen i bygninger som opprinnelig ikke ble bygget for dette formålet, eller ikke har blitt brukt som mottak på lang tid.

– Liv og helse går alltid foran. I noen tilfeller innebærer det at vi ikke ønsker å forsikre bygningene, sier Tømte.

Dersom man ikke har meldt fra til forsikringsselskapet på forhånd, kan man risikere å få null i erstatning dersom uhellet er ute.