Rambow gir ut årets første singel

Furuset-gutten Rambow vant Urørt-prisen i 2021. I låta "F**k politi" rapper han om etnisk profilering.
Foto: Universal Music Norge
18 år gamle Rambow fra Furuset i Oslo er klar med sin første singel i år

Singelen Ekte handler om hvordan innvandrere og barn av innvandrere i Norge blir sett på som en kostnad og ikke en ressurs for samfunnet vi lever i, ifølge Universal Music Norge.

Rambow, som har navnet Simon Negash ble i 2018 kjent som skuespiller med hovedrollen i NRK-serien “Rektors kontor.” I 2020 ga han ut sin første singel “Bentley.” Han har både som skuespiller og artist skapt en solid fanbase allerede i en alder av 17 år.

– Jeg har gjort alt selv

Groruddalsgutten har tidligere uttalt seg til Utrop om at han og vennene ofte blir stoppet av politiet uten grunn. Han mener etnisk profilering skaper en unødvendig uro hos unge.

– Ungdomstiden til unge i Groruddalen er mye preget av hyppige kontroller av politiet, dette på tross av at det verken er noen statistikk som sier at det er mer kriminalitet der. «Statistikken vil så klart bli høyere hvis man sjekker oss oftere.» De samme politikerne mener at innvandring er en kostnad og ikke en ressurs. Noe som igjen viser at dette handler om etnisitet og ikke områdeproblematikk, sier Rambow i en pressemelding fra Universal Music Norge.

Han påpeker at han er en ressurs og ikke har kostet samfunnet noe ekstra.

– Jeg har gjort alt selv, har ikke påkostet samfunnet noe. Jeg er en ressurs. Fra barn av innvandrere til P3 Urørt vinner. La oss droppe hatet og heller hylle Groruddalen og innvandring.