Sier nei takk til Odin-soldater og islamister

Foto: Arkiv

For en uke siden kunngjorde overfor VGNett flere personer tilknyttet islamistmiljøet i Oslo at de hsdde dannet en gruppe de kaller for «Allahs soldater», som en reaksjon på opprettelsen av Soldiers of Odin.

Kan få islamistiske motstandere i gatene: Soldiers of Odin har i snart flere uker patruljert i norske byer. Nå kan de få selskap av en tilsvarende grupper blant islamister, ved navn “Allahs soldater”.
Foto : Skjermdump/Facebook

«I respons til den vantro gruppering 'Odins soldater's patruljering i gatene, har vi muslimer valgt å opprette en gruppe som skal patruljere gater, i første omgang i hovedstaden Oslo, for å forby det onde og kalle til det gode», heter det i en uttalelse fra gruppen over VGNett.

Hettegenserne, som angivelig skal være den planlagte “uniformen”, er dekorert med det svarte flagget til terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS) over hele ryggen, med en mindre logo på brystet foran.

– Vi må ta sterkere avstand
Lederen for Buskerud Innvandrerråd vil selv godta hverken Odins eller Allahs soldater i gatene. Han går sterkt ut mot at både høyreradikale og innvandringsfiendtlige på den ene, og islamister på den andre siden, skal patruljere i gatene.

– Ingen av de omtalte gruppene bidrar til å skape trygghet, snarere tvert imot, sier han til utrop.no.

Videre mener Gharakhani at det er på tide at det norske samfunnet tar sterkere avstand fra slike ytterliggående grupper.

– Norge kan ikke som et moderne samfunn akseptere at det åpnes opp for borgervern. Dette er et angrep mot demokratiet. I Norge er det ingen andre enn politiet som skal opprettholde ro og orden i byene pg gatene våre. Jeg tenker dette er veldig oppsiktsvekkende og negativt. Vi bør alle kunne ta avstand fra dette, og ikke levne noe tvil om at dette er uakseptabelt.

– Hører ikke hjemme i Norge
Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, hevder slike grupper ikke hører hjemme i Norge under loven.

– Borgervern hører ikke hjemme i Norge enten de gjør det for Odin eller for Allah. Jeg legger til grunn at politiet, som er de eneste som har myndighet til å patruljere og bruke makt, følger slike miljøer så tett som omstendighetene krever, skriver Tajik i en melding til VGNett.