NFF-president gir bort prispenger til NOAS

Fotballpresident Lise Klaveness tildeles Fritt Ords Honnør for sin tale under FIFA-kongressen i Qatar.
Fotballpresident Lise Klaveness tildeles Fritt Ords Honnør for sin tale om menneskerettighetsbrudd i VM-vertslandet Qatar. Klaveness gir bort prispengene til NOAS.
570Shares

Klaveness‘ tale var forankret i hennes egen personlige fotballhistorie og var sterkt verdiorientert med hensyn til likestilling, åpenhet og trygge forhold for skeive og andre minoriteter.

I talen kritiserte hun hvordan Qatar ble tildelt Fotball-VM i strid med idrettens egne verdier; FIFAs sene og utydelige reaksjon på Russlands krig mot Ukraina; og den internasjonale toppfotballens svake vilje til å motarbeide menneskerettighetsbrudd, korrupsjon og diskriminering.

Klaveness‘ offentlige innsats under den internasjonale fotballkongressen, og spesielt hennes sterke og kraftfulle tale, er en forbilledlig og effektiv bruk av ytringsfriheten for å bekjempe maktmisbruk, undertrykking og korrupsjon, sier Stiftelsen Fritt Ords styreleder Grete Brochmann, ifølge NTB.

Vil jobbe videre for likestilling

NFF-presidenten sier hun tar imot prisen med ydmykhet og som utdelingen som en motivasjon til å jobbe enda hardere for å beskytte fotballen, og jobbe for nødvendig endring.

Overfor NRK sier Klaveness videre at hun skal gi prispengene til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

– Jeg deler prisen med gode kollegaer i NFF og norsk fotball, ikke minst norske klubber og supportere som ga meg oppdraget om å videreformidle et viktig budskap fra alle våre medlemmer. Jeg ønsker å gi prispengene videre til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) som utrettelig arbeider for respekt og rettssikkerhet for våre mest utsatte, asylsøkere og flyktninger som kommer til Norge.