Vil avsette kontroversiell imam

Imamen som deltok på demonstrasjonen for den drapsdømte Mumtaz Qadri for nå kraftig kritikk.
Flere av medlemmene i Norges største moské er kritiske til imam Nehmat Ali Shah, som deltok i en minnesmarkering til støtte for en pakistansk drapsmann. Nå krever de imamen avsatt.
0Shares

6. mars deltok rundt 100 norskpakistanere i en demonstrasjon foran den pakistanske ambassaden i Oslo til støtte for en mann som drepte en pakistansk guvernør. I demonstrasjonen deltok også Nehmat Ali Shah, som er imam ved moskeen Central Jamaat E-Ahle-Sunnat. Assad Nasir, som er medlem i moskeen, kritiserer nå Shah og hans deltagelse i demonstrasjonen.

– Først og fremst ble jeg overrasket og forferda egentlig. Jeg ser på det som alvorlig at en norsk imam indirekte støtter en drapsmann som har blitt ført for retten og fått sin straff etter de gjeldende lover i Pakistan, sier Assad Nasir, som er medlem i menigheten til NRK.

Nasir vil nå ta et oppgjør med den kontroversielle imamen.

– Det sender et signal ut til det norske samfunnet som ikke er heldig. Flere i menigheten er nå enige med meg i at noe må gjøres.

Skal snakke om det
Ifølge NRK var ikke styret i Central Jamaat E-Ahle-Sunnat kjent med at Nehmat Ali Shah skulle delta på demonstrasjonen. De har derfor ikke tatt stilling til hva de skal gjøre med imamen videre.

– Han sa at han skulle reise hjem for å delta på et program, og at det var en gutt i Norge som skulle reise ned og ha en markering i sin landsby, det var det eneste jeg visste om, forteller styreleder Ghulam Sarwar.