Anbefaler flyktninger å saksøke staten

OMOD–leder Akhenaton Oddvar de Leon utfordrer politikerne til å komme med lovendringer for å forhindre at arbeidstakere med verdifull kompetansen forsvinner til utlandet.
Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) anbefaler dem som har mistet statsborgerskap og oppholdstillatelser som følge av mistanker om ID-juks å gå til søksmål mot staten.
0Shares

– Jeg anbefaler at folk går sammen og lar norsk rettsapparat se på saken i stedet for å la UDI være domstol, sier OMOD-leder Akhenaton de Leon (bildet) til Klassekampen.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har de to siste årene jobbet med en gruppe på over hundre etniske somaliere, og direktoratet har kommet fram til at flere av dem ikke er fra Somalia, men fra Djibouti eller et av de andre nabolandene.

Siden 2012 har UDI ferdigbehandlet 84 saker der statsborgerskapet eller andre oppholdstillatelser er tilbakekalt. Om lag halvparten av personene har norske statsborgerskap, mens resten har andre oppholdstillatelser. Nå har flere av dem fått beskjed om at premisset for opphold ikke lenger er til stede.

Les også: Flere somaliere mister norsk statsborgerskap etter ID-juks