– Jeg deler denne prisen med alle minoriteter

Både Leo Ajkic og Mustafa Hasan ble rørt til tårer da de mottok prisen for "Uønsket".
Foto: Privat
Leo Ajkic vant to Gullruten-priser i helgen. Den aller største prisen derimot, ble ifølge ham selv vunnet tidligere i år.
1.1K+Shares

– Jeg deler denne prisen med alle minoriteter, ropte Ajkic fra scenen, da han vant prisen for beste programleder innen sport, nyheter og aktualitet, for serien Rus.

I tillegg vant han pris for programmet Uønsket sammen med Mustafa Hasan.

– For meg betyr det alt. Jeg håper at dette kan være en mulighet for å vise at vi ikke bare er tall. Hvis man står sammen, så kan en dråpe bli en bølge som kan gå over et helt land. Akkurat som det gjorde her, sier Hasan til Dagbladet TV.

Både Hasan og Ajkic er tydelig rørt av å motta prisen.

– Det har vært en lang prosess. Det var nydelig, men jeg synes synd på Mustafa som måtte brette ut hele historien sin for at vi skal lære noe, sier han mens tårene presser på.

Hasan tar også til tårene:

– Det her er takket være deg, jeg håper du vet det.

–  Det har vært lærerikt og trygt

Til VGTV sier Hasan at han tidligere hatet å snakke om sin asylprosess; men så fikk Ajkic ham til å føle seg trygg.

– Det er en ære å jobbe med han her. Det har vært lærerikt og trygt. Jeg har følt meg trygg. Før var dette noe jeg hata å prate om, sier Hasan til VGTV.

Uønsket ble publisert samme dag som Mustafa Hasan fikk beskjed om at han er ønsket av den norske staten likevel. Det er nettopp seieren i rettsaken mot Utlendingsnemnda, og Hasans oppholdstillatelse som Ajkic beskriver som den største prisen.

– Da Mustafa vant rettsaken så vant vi den største prisen, men det føles skikkelig digg å få en Gullrutepris for serien vi lagde sammen, skriver Ajkic på en Instagram-post