Innrømmer å ha tent på asylmottak på Hitra

Her på Fillan på Hitra skal asylmottaksbrannen ha funnet sted. Beboeren som ble pågrepet er nå løslatt.
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Siktet mann løslatt etter brann på asylmottak. Mottaket har fått store skader. 
0Shares

Beboeren som ble pågrepet etter brannen på Fillan asylmottak på Hitra, er løslatt, opplyser lensmann Arild Sollie ved Frøya lensmannskontor, skriver Adrsseavisen.

Klokken 23.00 sist fredag kveld fikk nødetatene melding om brannen, som lensmannen beskriver som dramatisk. 96 personer ble evakuert under slukkingsarbeidet. Da nødetatene kom frem, sto flammene ut av vinduet på et rom, sa vaktleder Stig Lunde ved 110-sentralen.

Innrømmet å ha tent på
– Siktede i saken er nå løslatt. Han har erkjent å ha tent på rommet der han bodde, og vil ikke bli varetektsfengslet. Han blir tatt hånd om av ansatte ved asylmottaket, sier Sollie til Adresseavisen.

Han forteller at siktede under avhør har forklart at en familiær hendelse var årsaken til at han startet brannen. Detaljene rundt hendelsesforløpet er foreløpig ikke klart.

– Utifra forklaringa til siktede, har han selv satt fyr på rommet. Mer detaljer enn det har vi ikke på nåværende tidspunkt, sier lensmannen.

Beboerne i fløyen som ble berørt av brannen, er ifølge lensmannen flyttet over til en annen del av asylmottaket med ledig kapasitet.