IslamNet-leder avviser voldsreferanse

 
Foto: Skjermdump/YouTube
IslamNet-leder Fahad Qureshi (bildet) kaller navngitte norske muslimer for en "progressiv utbrytersekt" i en timelang nettpreken, samtidig som han avviser enhver oppfordring til voldsbruk.

Shoaib Sultan, Ali Chisti og Minotenk-leder Linda Noor er tre muslimer som i mediene den siste tiden har tatt et ideologisk oppgjør med salafist-inspirerte IslamNet og deres leder Fahad Qureshi.

Sist lørdag, skriver Klassekampen, tok konflikten mellom de tre og Qureshi en ny vending da IslamNet publiserte en én time lang preken på nettstedet YouTube rettet mot Sultan, Chisti og Noor.

I videoprekenet skal Qureshi ha oppfordret konservative muslimer å «komme ut på slagmarken», og skrive kronikker og delta i diskusjoner på Facebook. I videoen siterer han også et koranvers på arabisk som omhandler fysisk kamp for islam.

– Krigsretorikk

 
Foto : minotenk.no

Linda Noor reagerer sterkt overfor Klassekampen på at Qureshi bruker dette verset.

– Han hadde ikke behøvd å ty til en eksplisitt krigsretorikk. Dette er en vanlig demokratisk meningsutveksling om de temaene som IslamNet selv har tatt opp i offentligheten.

Qureshi avviser på sin side at han oppfordrer til vold. Og på spørsmålet fra Klassekampens journalist på om dette er en fatwa (religiøs forordning) svarer han:

– Overhodet ikke. Det er en oppfordring å engasjere seg i samfunnsdebatten. Koranversene snakker opprinnelig om jihad, men betydningen av dem er også gjeldende i en skriftlig debatt.

– Skiller seg ikke fra DAESH
Shoaib Sultan og Alexander Mousavi kommer selv med sterk motmæle gjennom bloggen sin, Over en kopp kaffe (se bildefaksimilet).

 
Foto : Skjermdump/kaffeprat.wordpress.com

I en artikkel som omhandler spesielt striden med Qureshi skriver de følgende:

– Vi har sagt og ment at Quershi og hans ideologi ikke skiller seg betydelig fra DAESH-ideologien. Og at han er i front når det gjelder radikalisering av ungdommer gjennom å bidra sterk til å skape en fiendtlig holdning mellom forskjellige borgere i Norge. Det er viktig å merke at flere av syriafarne fra Norge har hatt tilknytning til hans organisasjon og miljøet rundt. I sitt såkalte avklarende innlegg de siste to ukene har han gang på gang bekreftet det vi har beskyldt ham for. Nå i denne videoen etterlater han ingen tvil på at vi har rett, og han er ekstremist.