Kristen MC-gjeng hentet ukrainske flyktninger

Svein Kristiansen fra MC-klubben Disciples Motorcycle Ministries forteller om om flyktninger de hentet fra Ukraina.
Svein Kristiansen, en av initiativtagerne til organisasjonen Med hjerte for Ukraina, har hentet hundrevis av flyktninger ut av det krigsherjede landet og tatt dem med til Norge.
94Shares

Organisasjonen ble startet med basis i den internasjonale MC-klubben Disciples Motorcycle Ministries. Kristiansen beskriver klubben som «en MC-gjeng med med mange gamle gærninger som har blitt kristne».

– Vi har hatt en avdeling i Ukraina, der vi har jobbet opp mot mennesker. Vårt motto er «en utstrakt hånd til mennesker i nød», forteller Kristiansen til nettstedet Resett.

For farlig i Ukraina

Organisasjonen har sendt lastebiler med mat, klær og andre forsyninger til Ukraina, noe de begynte med ved krigens begynnelse. Men snart, bare noen dager etter at krigen brøt ut, oppdaget de at det ble for farlig å ha folk inne i det krigsherjede landet.

– Under et Zoom-møte måtte folk plutselig gå i bomberommet, der de var i Kyiv. Russerne traff da en boligblokk. Og det ble senere kjent at det ikke var det eneste stedet der russerne hadde truffet boligblokker. Det gikk vel en uke eller to før vi fant ut at de måtte komme seg ut, sier Kristiansen til Resett.

Henvendte seg til menigheter

Kristiansens organisasjon henvendte seg til flere kristne forsamlinger i Agder, og fikk inn 200.000 kroner på fem dager.

Dermed kunne de som var tilknyttet organisasjonen ta med seg flyktninger fra Kyiv og Dnipro til Romania, som så ble plasserte i flere lokaler, blant annet et hotell.

Deretter ble flyktningene hentet i buss, og fraktet videre oppover i Europa, til Budapest, så til Dresden via Praha, og så videre til Kiel.

Siden har den kristne organisasjonen hentet en buss til, med familie og venner av folk i den første bussen, samt en minibuss til. Nå har de endt opp med nærmere 140 stykker. Et titalls stykker befinner seg i Oslo-området, mens de fleste er på Sørlandet.