– Et dysfunksjonelt forhold

Ny Karpe-dokumentar viser en ny side av vennskapet

KRANGLING=SUKSESS: Komiske diskusjoner mellom den spinNville Magdi og den mer skeptiske Chirag er en stor del av dokumentarfilmen VEGG VEGG VEGG.
Foto: Skjermdump fra filmtrailer
17. juni kommer en ny dokumentarfilm om Karpe. Her får vi et innblikk i det som filmskaperen kaller et "dysfunksjonelt forhold".
33Shares

«Ok, katt ut av sekk. Erik Treimann og Tommy Gulliksen har laget dokumentar om oss», skriver Karpe i en ny Instagram-post onsdag kveld.

– Det er først og fremst  en film om vennskap, og så er jo tilfeldigvis hovedkarakterene våre Norges største popstjerner.  Men den viser jo først og fremst et dysfunksjonelt forhold, sier en av de to dokumentarfilmskaperne Tommy Gulliksen i et Blått Lerret-intervju.

Gulliksen forteller at Chirag Patel og Magdi Abdelmaguid, som utgjør Karpe-duoen er to veldig ulike mennesker, og at det dysfunksjonelle forholdet kan være en belastning for folk rundt dem.

– Det er vanskelig å jobbe med dem, og det er vanskelig å være rundt dem, men de har holdt sammen på mirakuløst vis. Og de har fått til ting til tross for den tilsynelatende dysfunksjonaliteten, som er veldig fascinerende og motiverende; fordi det forteller et eller annet om hva som er belønningen for å holde ut med mennesker i livet ditt som du egentlig synes er ganske belastende.

Foto: Skjermdump fra filmtrailer

Tidligere teaterbygg

Karpe-duoen har utvidet universet sitt mer og mer de siste årene. Det nye albumet deres «OMAR SHERIFF» er ikke bare musikk, men et audiovisuelt kunstverk.

Et tidligere teaterbygg i Skien har vært sentral i deres nye utgivelse. Karpe kjøpte bygget for å bla. utvikle kunsten sin. Likevel hadde den suksessrike duoen fortsatt penger igjen til å dele ut en million til veldedige organisasjoner.

I bygget har de laget musikk,  “video-loops”, og holdt konsert for 100 utvalgte fans.

Foto: Skjermdump fra filmtrailer
Foto : Skjermdump fra trailer

Krangling

I filmens trailer virker oppussingen av bygget å være en del av handlingen. Små drypp viser krangling mellom Patel og Abdelmaguid. De er uenige om ressursbruk, prioriteringer og duoens retning.

«Vi har fått se den, den er fin, men det er litt rart å ikke ha kontroll. Men det er sikkert sunt.», skriver Karpe videre på Instagram om dokumentarfilmen.