– Vært en “Frp-rasist” og sviktet innvandrerbefolkningen

 

Alt startet med en debatt om barnebruder på NRK i februar, og fortsatte med en kronikk i Dagbladet. Samfunnsdebattant Kadra Yusuf gikk hardt ut mot professor i sosialmedisin, Per Fugelli (73), og hevdet blant annet at han manglet forståelse for viktigheten av religionskritikk.

Fugelli opp med å invitere Yusuf til debatt på Litteraturhuset i Oslo, i forbindelse med hans nye bok om fremmedfrykt og rasisme. Men heller ikke der ble de to samfunnsaktørene enige.

– Jeg er enig med Per i veldig mye, men har vært uenig i hans tanker om innvandringspolitikken, sier Kadra Yusuf når hun møter Per Fugelli igjen, denne gangen i «God morgen Norge», ifølge tv2.no.

Tar selvkritikk
Fugelli erkjenner i dag at han tok feil.

– Jeg er glad for kritikken. Jeg tror til og med at jeg, en syttitre år gammel mann, kan lære av den. Jeg synes Kadra er et flott eksempel som kommer hit og prøver å oppdra landet, prøver å oppdra Per. Hun har rett. Jeg tror at jeg fra nå, lært av Kadra, vil være mer åpen for å kritisere, sier han.

Fugelli sier videre at han har vært for forutinntatt når det gjelder de som sympatiserer med Frp.

– Jeg har vært en slags Frp-rasist, og da mener jeg ikke en som stemmer Frp og er rasist, for de finnes. Men jeg har hatt lett for å gre alle Frp-ere over en kam. At alle som stemmer på partiet pusher muslimhets og fremmedfrykt, men det er feil, erkjenner han overfor tv2.no.