– Jeg hater Norge. La meg dra

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad (30) fra Larvik sier i et intervju med Morgenbladet at han hater Norge og ønsker å forlate landet og aldri komme tilbake.
0Shares

I 2011 la Mohyeldeen ut en skytevideo på YouTube, en video som kort tid etter ble fjernet fra videonettstedet (se bildefaksimilet under). Året etter reiste han til Syria hvor han ble avbildet med våpen og sort flagg, mens to år tidligere advarte han mot et 11. september på norsk jord.

 
Foto : Fotofaksimile

– Abid Raja sa på NRK at jeg elsker å være i Norge. Det stemmer ikke. Jeg hater Norge, forteller Mohammad i intervjuet med avisen.

– Jeg ønsker å emigrere snarest. De sier jeg er en trussel. La meg reise! Jeg har gjentatte ganger forsøkt, men myndighetene hindrer meg, jeg blir pågrepet på ordre fra Norge, og sendt tilbake.

Vil gjøre avtale med myndighetene
Til Morgenbladet forteller Mohyeldenn at han stadig blir sendt tilbake til Norge. I august prøvde han å dra til Tyrkia, men ble sendt hjem fordi norske myndigheter hadde bedt dem sende ham tilbake fordi han var en “trussel mot internasjonal sikkerhet”. Videre sier 30-åringen at han gjerne vil gjøre en avtale med myndighetene om dette.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST vil ikke kommentere Mohyeldeens sak spesielt, men sier til Morgenbladet at hvis personer ønsker å forlate Norge, så står de i utgangspunktet fritt til å gjøre det.