Skal ha mottatt drapstrusler etter forlovelsen

FORLOVET: Kronprinsesse Märtha Louise og shaman Durek Verret.
Foto: Soulspring. Gjengitt med tillatelse
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verret forteller at de har mottatt drapstrusler etter at de offentliggjorde forlovelsen

I en live-video på Instagram forteller Durek Verret og Prinsesse Märtha Louise at de har mottatt både drapstrusler og andre hatefulle kommentarer siden de offentliggjorde bryllupsplanene.

– Jeg tror mye av grunnen til at folk har så store problemer med forholdet vårt, og kommer med drapstrusler, er fordi de ikke vil se en svart mann i kongefamiien. Det har aldri vært noen svarte menn i historien til de europeiske kongefamiliene, sier Verret.

Han påpeker at det også spiller en rolle at prinsessen er en kvinne.

– Det er ikke det samme når en mann velger en farget kvinne, fordi folk i større grad tenker at en mann kan velge hvem han vil.

– Vi må utvikle oss

Da Prins Harry giftet seg med den tidligere skuespilleren Megan Markle, var det også flere som uttrykte misnøye over hudfargen hennes.

I 2021 fortalte Prins Harry og hertuginne Meghan om rasisme i media. De fortalte at mediene diktet opp og vridde om på historier slik at Markle ble hengt ut som syndebukk. Dette sparket også i gang grovere rasisme i kommentarfeltene.

Verret avslutter livesendingen med en beskjed til folk som har kommet med hatefulle rasistiske kommentarer:

– Vi må utvikle oss, vi må bevege oss forbi stereotypier og begrensninger.