Frisør-Merete ønsker Hijab-Malika velkommen

Frisør Merete Hodne, her avbildet under rettssaken mot henne tidligere i høst, vil ikke lenger avvise islam-konvertitten Malika Bayan fra sin salong på Bryne.
Foto: Skjermdump/YouTube/Euronews
Merete Hodne (47) inviterer nå Malika Bayan (24) til hårbehandling i hennes frisørsalong.
0Shares

Under mandagens folkemøte om hijab og niqab i Larvik, ble frisør Merete Hodne og hijabkledde Malika Bayan (24) langt bedre kjent med hverandre.

Blant annet ble de ble sittende sammen på bakrommet uten kamera til stede. Nå har Merete Hodne snudd og inviterer Malika til frisørsalongen, om så med hijab.

– Jeg har ikke problemer med å behandle Malika, jeg ser ikke på henne som en praktiserende muhammedaner. Jeg har litt omsorg for henne, det er morsfølelsen. Jeg har selv en sønn som er like gammel som henne og hun har hatt en tøff oppvekst. Vi kommer nok ikke til å bli bestevenner, men jeg synes synd på henne, sier Merete Hodne til TV2.

Ser meg som en person
Invitasjonen kom spontant på TV 2 Nyhetene og 24-åringen er ikke avvisende.

– Hvis jeg skulle ha behov for å gå til frisøren så kan jeg godt avlegge hennes salong et besøk. Den tanken avviser jeg slett ikke. Jeg tror nok Merete har kommet dit at hun ser på meg som en person, at hijaben er forsvunnet. Det ble liksom bare et sjal, et plagg. Og så sa hun jo også at jeg var så søt, sier Bayan til TV 2.