Lover begrenset alkoholsalg under VM i 2022

 
Foto: Vinod Divakaran/www.dohastadiumplusqatar.com
Fotballsupportere skal ikke ha problemer med å få kjøpt alkohol i Qatar under VM i 2022. Dette kunne arrangørkomitéen forsikre i går under en pressekonferanse.

Under mesterskapet vil Qatar. som er et land som vanligvis praktiserer forholdsvis strenge alkoholbegrensninger, etablere store fan-soner der fotballsupportere kan boltre seg, skjermet fra lokalbefolkningen.

– Alle verdensmesterskap har sitt eget preg. Vi er et konservativt land, det skal vi ikke legge skjul på. Alkohol er ikke en del av kulturen vår. Men vi er et åpent land, og tillater alkohol på enkelte steder. Så jeg tror ikke det blir et problem, forteller generalsekretær i arrangørkomitéen for fotball-VM i 2022, Nasser Al-Khater (bildet), til VGNett.

Å tro at Qatar vil slippe helt opp fremstår blir likevel naivt, mener han.

– Vi skal servere folk hva de vil ha, men sier samtidig at vi ikke skal bli som et annet land, der alkohol serves tilfeldig. For det er ikke kulturen vår, og den endrer vi ikke på grunn av VM, sier han videre.

Khalifa Stadium blir en av arenaene under fotball-VM i 2022. Men her må man se langt etter å kunne nyte en øl eller et glass vin på stadioen.
Foto : flickr.com

– Alkobegrensninger ikke bare i Qatar
Under pressekonferansen påpekte Al-Khater videre at det vil bli lov i Qatar å ta seg en øl før kampen, slik det var under VM i Brasil i 2014, og slik det kommer til å bli i det neste mesterskapet i Russland i 2018.

– Ja. I Brasil har man lover mot alkohol på stadion. Det samme har Russland, av åpenbare årsaker. De måtte justere litt før de arrangerte VM, men vi så alle hva som skjedde under EM i sommer. Jeg tror det er viktig å ha i bakhodet, sa Al-Khater på spørsmål fra en potugisisk journalist.

Ifølge offisielle reiseråd fra britisk UD (Foreign Office) selges ikke alkohol åpent i Qatar, men kun i hoteller og utvalgte butikker. I tillegg er det heller ikke lov å ta med alkoholvarer inn i landet, på lik linje med narkotika, svinekjøttprodukter og pornografi. 

Ikke-muslimske utenlandske statsborgere som bor i landet kan handle i begrenset omfang, og mot at man registrerer seg. Nabolandet Saudi-Arabia praktiserer på sin side et totalforbud mot all import, salg og forbruk av alkohol.