– Han angrep meg fordi jeg bruker hijab

Her, i nærheten av Nardo skole, skjedde overfallet på hijabkledde 24-årige Gina Victoria Yigtalp.

Ved 21-tiden forrige søndag kveld Gina-Victoria Yigitalp var ute på en kveldstur på Nardo i Trondheim. Mannen Ercan var på jobb, og derfor gikk hun alene, slik hun har gjort mange ganger tidligere.

Da hun kom like nedenfor Nardo skole, skal hun ha blitt oppmerksom på en mann som krysset veien.

– Han kom imot meg, så dyttet han meg bakover slik at jeg falt. Så begynte han å slå meg i ansiktet. Jeg ble sjokkert og fryktelig redd. Jeg var sikker på at han skulle slå meg i hjel, sier Yigitalp.

Veltrent og aggressiv
Hun beskriver personen som en stor, trenet mann, som virket svært aggressiv.

– Han sa han kjente en gruppe i Trondheim som skulle utrydde alle muslimer. Han dro i hijaben, og forsøkte å kvele meg. Da gikk det opp for meg at dette var alvorlig. Jeg ble fryktelig redd, sier Yigitalp.

Opprettet politisak
24-åringen, som er konvertitt av etnisk dansk opprinnelse, kom seg hjem, og fikk hjelp av naboer til å varsle politi og ambulanse etter overfallet.

Krimvaktleder Ole Devle ved Sentrum politistasjon opplyser at politiet opprettet sak på forholdet etter å ha vært i kontakt med 24-åringen. Etterforskere ved Krimvakta har gjort en rekke undersøkelser i saken.

– Det har vært avhørt vitner og gjort tekniske undersøkelser. Vi har etterforsket de spor som vi har, uten at vi har kommet nærmere en gjerningsperson, sier krimvaktleder Devle til Adresseavisen.