Fire flerkulturelle Frivillighetspris-nominerte

 
Foto: frivillighetnorge.no
Her er de ti finalistene til Frivillighetsprisen 2016. Hele Norge inviteres nå til å stemme fram sin favoritt.
0Shares

Frivillighetsprisen 2016 deles ut av kulturministeren mandag 5. desember på Månefisken i Oslo som er FNs internasjonale frivillighetsdag.

– Samfunnet hadde sett hele annerledes ut uten frivilligheten. Vi er glad for at vi for første gang har fått med oss næringslivet og kommunesektoren for å hylle de frivillige ildsjelene over hele landet som skaper så mye aktivitet og glede, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Videre utdyper hun:

– For at ildsjelene skal kunne blomstre er det viktige at både kommuner og lokalt næringsliv stiller opp. Nå får vi en fantastisk mulighet til å vi se frem hvordan næringslivet og kommune kan støtte opp om den lokale frivilligheten, avslutter Johnsen.

Fire flerkulturelle
I listen over nominerte finner man også fire flerkulturelle profiler.  Nour Aburashid fra Norsk folkehjelp Solidaritesungdom, Richard Kiwanuka fra Bring children from streets og Way forward, Sumeet Singh Patpatia fra Turbandagen og Unge Sikher og Ziad Al-Taha fra Mandal Røde kors.

Stemmerunden avsluttes søndag 27. november, og juryen velger én vinner blant de tre finalistene med flest SMS-stemmer. 

Juryen Juryen består av styreleder i Frivillighet Norge Sturla Stålsett; stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Rigmor Aasrud; stortingsrepresentant for Høyre Svein Harberg; forsker ved Institutt for Samfunnsforskning Audun Flademoe og seniorrådgiver i IMDi Arezo Banasheh.